Най-младият член на журито в новия сезон на MasterChef – Александър Таралежков,

...
Най-младият член на журито в новия сезон на MasterChef – Александър Таралежков,
Коментари Харесай

Най-младият член на журито на Мастър шеф с коренна промяна

Най-младият член на журито в новия сезон на MasterChef – Александър Таралежков, впечатли всички с коренна смяна във външния си тип. 

Преди старта на най-рейтинговото кулинарно шоу у нас той е решил да смени имиджа си и да заложи на русия цвят. И незабавно обра точките, изключително на дамите, които май тръпнат повече да гледат него на екрана, в сравнение с концепцията да научат някоя нова рецепта. 

Но Таралежков впечатлява освен с външен атрактивен тип, а също и с кулинарните си умения. Направи го и на фестивала Lost Gipsy Land с “Шиш “ вeчеря.

“Шиш “ е вeчеря, прекарване и тържество на едноименния формат. Пронизващата мощ на шиша сплотява международната кухня. Връзката сред първичната същина на огъня и тъкмо този, видимо първичен, кулинарен способ е неопровержима. Подкупващата мощ на шиша е част от историята и развиването на човечеството. Неслучайно този готварски прийом ни носи кулинарна приятност от праисторията та чак и до през днешния ден.

Lost Gipsy Land е концептуален фестивал, който за шеста поредна година извърши с живот гората на централен Балкан. 4-дневният фестивал, сплотяващ музика, диджеи сетове, холистични практики, арт съоръжения и пърформънси, къмпингуване и вкусна храна е територия, на която цари свободата на духа и тялото. Невидим храм, в който можеш да надникнеш по-дълбоко в себе си. Магичен свят, в който мислите и възприятията ръководят материята.

Александър Таралежков е роден в София, само че още доста млад става жител на света. Едва навършил пълноправие се озовава в Лондон, където приключва " Продуктов дизайн “ във висшето учебно заведение по изкуства Central Saint Martins. Започва да се занимава с " Хоспиталити дизайн “, а по-късно стартира работа като изобретателен шеф във водещото издание CODE Hospitality. Професионалните му изяви го срещат с голям брой от най-значимите ресторантьори и началник готвачи в света.

В този интервал Таралежков пътува по целия свят, изследва локалните култури и кухни, като ползва наученото към многочислените си планове. Познанството на Александър с Каликста Киландър, която зарежда с продукцията си Лондонски заведения за хранене със звезди Мишлен, оставя мощен отпечатък в младия създател. Таралежков стартира да готви в нейните стратегии, а няколко месеца по-късно се открива на крайбрежието на Кент, където и сега развива кулинарната си процедура. В началото на 2021 година Александър основава Долма Бар – място, което се отличава с истинска ресторантска идея и бързо се утвърждава като обичано на кулинарните критици и локалните посетители, написа " Блиц ".

Това предизвика интереса на международния частен членски клуб Сохо Хаус и последвал поп-ъп ресторант в Лондонския им клуб през януари и февруари 2022 година В момента Таралежков споделя предписания за изявления на вестник " Гардиън “ и работи интензивно върху първата си готварска книга, въодушевена от кулинарната му философия и присъщия му почерк, подбуден от Балканската кухня и оттатък. На дневен ред в работата му е и създаване на платформа за развиване на модерна кулинарна просвета. Тя ще включва академия за кулинарно мислене, която ще развива млади гении и работилница, фокусирана върху създаването на нови ресторантски концепции и артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР